Welke stoma is voor voeding?

De stomazak is essentieel, zodat de afscheidingen van de proximale darm de huid niet irriteren, dus de uitdaging is om de voedingssonde door de. Een gastrostomie is een operatie waarbij een kleine opening door de huid in de maag of darm wordt gemaakt.

Welke stoma is voor voeding?

De stomazak is essentieel, zodat de afscheidingen van de proximale darm de huid niet irriteren, dus de uitdaging is om de voedingssonde door de. Een gastrostomie is een operatie waarbij een kleine opening door de huid in de maag of darm wordt gemaakt. De opening wordt een stoma genoemd. Uw kind heeft mogelijk een gastrostomie nodig als hij problemen heeft met eten of drinken via de mond.

Naarmate u herstelt, moet u proberen een gezond, uitgebalanceerd dieet te volgen dat veel verse groenten en fruit (minstens 5 porties per dag) en volkoren bevat. Bij dergelijke patiënten is het nodig om de maag af te voeren en tegelijkertijd vloeistoffen en voeding te leveren. Praat met uw stomaverpleegkundige voordat u terugkeert naar uw normale activiteiten, echter, omdat zij advies kunnen geven over zaken waarmee u mogelijk rekening moet houden nu u een ileostoma heeft. Het beleid van preoperatieve voedingsondersteuning van deze over het algemeen zieke en ondervoede patiënten droeg bij aan operatieve overleving en ontslag uit het ziekenhuis voor 23 patiënten; slechts één overlijden 21 dagen postoperatief was rechtstreeks toe te schrijven aan de voedende stomaprocedure.

De uitgang van uw stoma kan irritatie veroorzaken aan de huid rondom de opening, dus het is belangrijk om de huid schoon te houden. De techniek omvat het inbrengen van een draad of een geleidedraad in de maag of het jejunum, die wordt gebruikt om een buis door de mond, slokdarm, maag en buikwand te trekken of te duwen. Een voedingssonde is een klein plastic buisje dat de arts in de stoma stopt wanneer uw kind een gastrostomie heeft. Er is een breed scala aan stomazakken beschikbaar, maar een gespecialiseerde stomaverpleegkundige kan u helpen bij het kiezen van het meest geschikte apparaat voor u.

Uw stomaverpleegkundige kan u adviseren over de meest geschikte apparatuur om u te helpen uw ileostoma succesvol te behandelen. Veiligheidsoverwegingen vereisen dat een endoscopie van de bovenste GI wordt uitgevoerd, zodat de maag kan worden opgezwollen voorafgaand aan het inbrengen. Als u aanhoudende diarree of constipatie heeft, neem dan contact op met uw stomaverpleegkundige of huisarts voor advies. U krijgt een eerste voorraad stomazakken voordat u het ziekenhuis verlaat, evenals uw receptinformatie.

Om huidirritatie te verminderen, zijn stomazakjes gemaakt van hypoallergeen (niet-allergisch) materiaal en bevatten ze speciale filters om ervoor te zorgen dat de zakjes geen onaangename geuren afgeven. Uw stoma produceert vloeibaar spijsverteringsafval dat kan variëren van een waterige consistentie tot een consistentie die lijkt op pap, die wordt verzameld in een stomazak. De alternatieve neusslangen veroorzaken ernstig ongemak en voeren de maag niet altijd efficiënt af. Continuïteit van het voeden van stomaplanning en patiëntenzorg kan het beste worden bereikt wanneer een voedingsondersteunende dienst betrokken is tijdens de volledige loop van het management.

Overleving van drie maanden van 19 patiënten (63%) en zes maanden overleving van 13 patiënten (43%) samen met vroege ontslag uit het ziekenhuis voor de meeste patiënten getuigen van de werkzaamheid en het gemak van stomagebruik.