Welke maagzweer heb ik?

Pijn in de bovenbuik is een veel voorkomend symptoom. Maagzweren zijn open zweren die zich ontwikkelen aan de binnenkant van uw maag en het bovenste deel van uw dunne darm.

Welke maagzweer heb ik?

Pijn in de bovenbuik is een veel voorkomend symptoom. Maagzweren zijn open zweren die zich ontwikkelen aan de binnenkant van uw maag en het bovenste deel van uw dunne darm. Het meest voorkomende symptoom van een maagzweer is maagpijn. Het meest voorkomende symptoom van een maagzweer is een brandende of knagende pijn in het midden van de buik (buik).

Maagzweren, ook wel maagzweren genoemd, zijn pijnlijke zweren in de maagwand. Maagzweren zijn een soort maagzweer. Maagzweren zijn zweren die zowel de maag als de dunne darm aantasten. Als je maagpijn en misselijkheid hebt, kan een aantal gastro-intestinale problemen de schuld zijn.

Wanneer deze symptomen niet verdwijnen, is een mogelijkheid dat u een maagzweer heeft. Een maagzweer is een defect in het slijmvlies van uw maag of het eerste deel van uw dunne darm, de twaalfvingerige darm. Wanneer het defect in uw maag zit, wordt dit een maagzweer genoemd. Een defect in uw twaalfvingerige darm wordt een darmzweer genoemd.

Je maag is gevuld met sterk zuur, dat het voedsel dat je eet afbreekt en verteert. Als je ooit een sterk zuur op het werk hebt gezien, weet je dat het alles wat het aanraakt begint weg te branden. Daarom zijn je maag en darmen uitgerust met een speciale voering om ze te beschermen. Maar als die voering om welke reden dan ook kapot gaat, kunnen zuren zich een weg banen.

Wanneer zuren een gat helemaal door de maag of twaalfvingerige darm verbranden, wordt dat een perforatie genoemd, en dat is een medisch noodgeval. Je maakt misschien grapjes dat je baas je een maagzweer geeft, en het is mogelijk dat stress een rol speelt bij zweren. Waarschijnlijker is dat uw maagzweer wordt veroorzaakt door een maaginfectie met een soort bacterie genaamd H. Andere veel voorkomende zweerrisico's zijn het roken van sigaretten, veel alcohol drinken of regelmatig NSAID-pijnstillers zoals aspirine en ibuprofen gebruiken.

Als de zweer klein is, heb je misschien geen idee dat je het hebt omdat er geen symptomen zijn. Grotere zweren kunnen buikpijn, een gevoel van volheid in de maag en misselijkheid veroorzaken. Als u een van deze aanhoudende symptomen heeft, zal uw arts in uw maagdarmkanaal kijken om te zien wat er aan de hand is. Een manier om dit te doen is met een bovenste endoscopie, een dunne buis met een camera aan het ene uiteinde die foto's maakt terwijl deze door je maag en dunne darm beweegt.

Een lagere GI is een reeks röntgenfoto's die worden genomen nadat u een radioactieve stof genaamd barium hebt gedronken. Uw arts zal u ook testen op de H. Pylori-bacteriën die uw maagzweer kunnen veroorzaken. Behandeling voor maagzweren werkt op twee manieren:.

Pylori-infectie, je hebt een medicatieregime om de bacteriën te doden. U krijgt ook een geneesmiddel dat een protonpompremmer wordt genoemd, zoals Prilosec of Prevacid, dat de hoeveelheid zuur in uw maag vermindert. Probeer te voorkomen dat u gedurende lange tijd NSAID-pijnstillers gebruikt, vooral als u een probleem heeft met H. Als u NSAID's moet gebruiken, neem dan ook een zuurblokkerend medicijn om uw gevoelige maag te beschermen.

Vermijd ook tabaksglimlach en overtollige alcohol. Volg de instructies van uw arts zorgvuldig op voor de behandeling van een maagzweer. Als u uw behandeling niet volgt zoals voorgeschreven, kan uw zweer terugkomen. Bel onmiddellijk uw arts als u scherpe buikpijn heeft, u veel zweet of zich verward voelt, of als uw maag moeilijk aanvoelt.

Dit kunnen tekenen zijn van een ernstige maagzweercomplicatie die onmiddellijke medische hulp nodig heeft. Maagzweren (maagzweren) zijn open zweren die zich ontwikkelen op het slijmvlies van de maag. Zweren kunnen ook voorkomen in een deel van de darm, net buiten de maag. Zelfs als uw symptomen mild zijn, kunt u een maagzweer hebben.

U moet uw arts raadplegen om over uw symptomen te praten. Zonder behandeling kan uw maagzweer erger worden. U kunt ook zweren krijgen in een deel van de darm net voorbij de maag, die zweren aan de twaalfvingerige darm worden genoemd. Vermijd het drinken van alcohol bij het innemen van uw medicatie, aangezien de twee kunnen worden gecombineerd om het risico op maagklachten te vergroten.

Sommige maagzuurremmers bevatten ook een geneesmiddel genaamd alginaat, dat een beschermende laag op het slijmvlies van uw maag produceert. Maagzweren treden op wanneer zuur in het spijsverteringskanaal wegvreet aan het binnenoppervlak van de maag of dunne darm. Ernstige buikpijn, met of zonder tekenen van bloeding, kan wijzen op een perforatie van de zweer door de maag of de twaalfvingerige darm. Patiënten kunnen bepaalde medicijnen nemen om het zuur in de maag te onderdrukken, waardoor de erosie van de maagwand ontstaat.

Normaal gesproken kan het slijmvlies van de maag en dunne darm zichzelf beschermen tegen sterke maagzuren. U kunt het advies krijgen om geen NSAID's te gebruiken als u momenteel een maagzweer heeft of als u er in het verleden een heeft gehad. Een maagzweer is een kraterachtige laesie op de huid of het slijmvlies veroorzaakt door een inflammatoire, infectieuze of kwaadaardige aandoening. De meeste mensen krijgen een medicijn voorgeschreven dat een protonpompremmer (PPI) wordt genoemd om de hoeveelheid zuur in hun maag te verminderen.

.