Welk maagvirus heb ik?

Diarree, krampen, misselijkheid, braken en lichte koorts zijn veel voorkomende symptomen. Virale gastro-enteritis is een darminfectie die tekenen en symptomen omvat zoals waterige diarree, maagkrampen, misselijkheid of braken en soms koorts.

Welk maagvirus heb ik?

Diarree, krampen, misselijkheid, braken en lichte koorts zijn veel voorkomende symptomen. Virale gastro-enteritis is een darminfectie die tekenen en symptomen omvat zoals waterige diarree, maagkrampen, misselijkheid of braken en soms koorts. De meest gebruikelijke manier om virale gastro-enteritis te ontwikkelen, vaak maaggriep genoemd, is door contact met een geïnfecteerde persoon of door besmet voedsel of water te consumeren. Als je verder gezond bent, herstel je waarschijnlijk zonder complicaties.

Maar voor zuigelingen, oudere volwassenen en mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem kan virale gastro-enteritis dodelijk zijn. Er is geen effectieve behandeling voor virale gastro-enteritis, dus preventie is essentieel. Vermijd voedsel en water dat mogelijk besmet is en was uw handen grondig en vaak. De maag, dunne darm en dikke darm (dikke darm) maken deel uit van uw spijsverteringskanaal, dat het voedsel dat u eet verwerkt.

Virale gastro-enteritis is een ontsteking van deze organen veroorzaakt door een virus. Afhankelijk van de oorzaak kunnen virale gastro-enteritis symptomen optreden binnen 1-3 dagen nadat u bent geïnfecteerd en kunnen variëren van mild tot ernstig. Symptomen duren meestal slechts een dag of twee, maar af en toe kunnen ze tot 14 dagen aanhouden. U heeft de meeste kans op virale gastro-enteritis wanneer u besmet voedsel of water eet of drinkt.

U kunt ook gastro-enteritis krijgen als u keukengerei, handdoeken of voedsel deelt met iemand die een van de virussen heeft die de aandoening veroorzaken. Wereldwijd is dit de meest voorkomende oorzaak van virale gastro-enteritis bij kinderen, die meestal besmet zijn wanneer ze hun vingers of andere voorwerpen die besmet zijn met het virus in hun mond steken. Het kan zich ook verspreiden via besmet voedsel. De infectie is het ernstigst bij zuigelingen en jonge kinderen.

Volwassenen die besmet zijn met rotavirus hebben mogelijk geen symptomen, maar kunnen de ziekte nog steeds verspreiden. Dit is met name van belang in institutionele omgevingen, zoals verpleeghuizen, omdat volwassenen met het virus het virus onbewust aan anderen kunnen doorgeven. Een vaccin tegen virale gastro-enteritis is beschikbaar in sommige landen, waaronder de Verenigde Staten, en lijkt effectief te zijn bij het voorkomen van de infectie. De belangrijkste complicatie van virale gastro-enteritis is uitdroging, een ernstig verlies van water en essentiële zouten en mineralen.

Als je gezond bent en genoeg drinkt om vloeistoffen te vervangen die je verliest door braken en diarree, zou uitdroging geen probleem moeten zijn. Virale gastro-enteritis is aanwezig wanneer een virus een infectie van de maag en darm veroorzaakt. De infectie kan leiden tot diarree en braken. Het wordt ook wel de buikgriep genoemd.

De meeste gevallen van de buikgriep verdwijnen binnen een paar dagen, hoewel mensen zich wel 10 dagen of langer ziek kunnen voelen. Maaggriep en maagbug zijn informele termen voor virale gastro-enteritis, een ziekte waarbij een virale infectie ontstekingen in de maag en darmen veroorzaakt. Het norovirus is verreweg het meest voorkomende en alleen veroorzaakt elk jaar tot 21 miljoen gevallen van de maagbug in de Verenigde Staten. Maar hoe verschilt buikgriep van voedselvergiftiging? Het begrijpen van het verschil kan ertoe leiden dat u zich eerder beter voelt en zelfs voorkomt dat de ziekte zich voordoet.

Antibiotica helpen niet bij de behandeling van de maagbug, omdat antibiotica werken om bacteriële infecties te behandelen, geen virussen. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is norovirus de meest voorkomende oorzaak in de Verenigde Staten. Lees verder om meer te weten te komen over de overeenkomsten en verschillen tussen de maagbug en voedselvergiftiging. Daarentegen is de oorzaak van voedselvergiftiging de consumptie van voedsel of water dat is verontreinigd door bacteriën, bepaalde virussen en, minder vaak, parasieten.

Ontdek welke aandoeningen uw maagpijn's nachts kunnen veroorzaken en wanneer u naar uw arts moet gaan. De meeste mensen ontwikkelen virale gastro-enteritis-symptomen binnen 24 tot 72 uur na blootstelling aan een virus, terwijl symptomen van voedselvergiftiging op elk moment binnen enkele uren tot weken na blootstelling aan een door voedsel overgedragen of door water overgedragen ziekteverwekker kunnen optreden. Mensen die besmet zijn met een maagvirus zijn besmettelijk vanaf het moment dat ze zich ziek beginnen te voelen en ook de eerste paar dagen nadat ze hersteld zijn. Een snelle ontlastingstest kan worden gebruikt om het rotavirus of norovirus te detecteren, maar het is niet direct beschikbaar in de meeste klinieken.

Maar in veel gevallen wordt het virus doorgegeven wanneer iemand met een virus omgaat met voedsel dat je eet zonder zijn of haar handen te wassen na gebruik van het toilet. Als de oorzaak van uw maagaandoening viraal is, is de behandeling om de vloeistof te verhogen, elektrolyten aan te vullen, uit te rusten en vrij verkrijgbare medicijnen te nemen om koorts te verminderen terwijl het virus zijn beloop loopt. De beste manier om buikgriep te voorkomen, is door goed met voedsel om te gaan en uw handen grondig te wassen na gebruik van het toilet. .