Wat kan de buikgriep veroorzaken?

Je kunt ziek worden van bacteriën, parasieten, gifstoffen en virussen. Virussen zijn de meest voorkomende oorzaak van de zogenaamde buikgriep.

Wat kan de buikgriep veroorzaken?

Je kunt ziek worden van bacteriën, parasieten, gifstoffen en virussen. Virussen zijn de meest voorkomende oorzaak van de zogenaamde buikgriep. Norovirus is vaak de boosdoener voor volwassenen, terwijl rotavirus vaak verantwoordelijk is voor maaggriep bij kinderen. Deze virussen infecteren meestal het slijmvlies van de dunne darm.

De griep komt met symptomen zoals koorts, congestie, spierpijn en vermoeidheid. De oorzaak is het influenzavirus. Ernstigere gevallen kunnen leiden tot levensbedreigende ziekten zoals longontsteking. Hoewel ze niet zo vaak voorkomen, parasieten zoals Giardia, cryptosporidium en E.

Hystolytica (de oorzaak van dysenterie) kan ernstige diarree en uitdroging veroorzaken. Ze worden vaak aangetroffen in delen van de wereld waar het water niet schoon is. Reizigers moeten flessenwater drinken om ze te vermijden. Als u vloeistoffen niet laag kunt houden en u verliest ze door koorts, braken en diarree, zoek dan medische noodhulp.

Rotavirus-infectie - gastro-enteritis; Norwalk-virus; Gastro-enteritis - viraal; Maaggriep; Diarree - viraal; Dunne ontlasting - viraal; Maagklachten - viraal Virale gastro-enteritis is aanwezig wanneer een virus een infectie van de maag en darm veroorzaakt. De infectie kan leiden tot diarree en braken. Het wordt ook wel de buikgriep genoemd. Het doel van de behandeling is ervoor te zorgen dat het lichaam voldoende water en vocht heeft.

Vloeistoffen en elektrolyten (zout en mineralen) die verloren gaan door diarree of braken, moeten worden vervangen door extra vloeistoffen te drinken. Zelfs als u kunt eten, moet u tussen de maaltijden door nog steeds extra vloeistoffen drinken. Als u diarree heeft en niet in staat bent om te drinken of vocht binnen te houden vanwege misselijkheid of braken, heeft u mogelijk vocht via een ader nodig (IV). Zuigelingen en jonge kinderen hebben meer kans op IV-vloeistoffen nodig.

Mensen die waterpillen (diuretica) gebruiken die diarree ontwikkelen, kunnen door hun zorgverlener worden verteld om te stoppen met het gebruik ervan totdat de symptomen verbeteren. Stop echter NIET met het innemen van geneesmiddelen op recept zonder eerst met uw zorgverlener te praten. Je kunt medicijnen kopen bij de drogisterij die diarree kunnen helpen stoppen of vertragen. Het is waarschijnlijk norovirus, een veel voorkomend virus dat niet gerelateerd is aan de griep.

Norovirus is de meest voorkomende oorzaak van braken en diarree en door voedsel overgedragen ziekten. Als u een norovirusziekte heeft, kunt u zich extreem ziek voelen en vaak per dag overgeven of diarree hebben. Dit kan leiden tot uitdroging, vooral bij jonge kinderen, oudere volwassenen en mensen met andere ziekten. Maaggriep ontwikkelt zich meestal na contact met een persoon die de infectie draagt of besmet voedsel of water consumeert.

Vaak kan een persoon de infectie zijn gang laten gaan. Huismiddeltjes kunnen echter de symptomen verlichten. Als huismiddeltjes geen verlichting bieden bij buikgriep, kan een arts aanvullende professionele begeleiding bieden. Mensen met buikgriep moeten veel vloeistoffen drinken, zoals heldere frisdrank, verdunde vruchtensappen of cafeïnevrije sportdranken, waarbij ze langzame slokjes nemen om vocht laag te houden.

Voedselvergiftiging verdwijnt meestal binnen een paar dagen, maar buikgriep kan bijna 2 weken aanhouden. Virale gastro-enteritis is een darminfectie die tekenen en symptomen omvat zoals waterige diarree, maagkrampen, misselijkheid of braken en soms koorts. De spijsverteringsorganen in de buikholte omvatten de lever, galblaas, maag, dunne darm en dikke darm. De beste manier om buikgriep te voorkomen, is door goed met voedsel om te gaan en uw handen grondig te wassen na gebruik van het toilet.

Deze plant kan bij sommige mensen diarree, maagkrampen, een opgeblazen gevoel, misselijkheid en gas helpen verlichten. De maag, dunne darm en dikke darm (dikke darm) maken deel uit van uw spijsverteringskanaal, dat het voedsel dat u eet verwerkt. Artsen raden aan om koffie te vermijden, omdat dit de maag kan verstoren en de slaap kan verstoren, wat belangrijk is voor herstel. Rotavirus-infectie - gastro-enteritis; Norwalk-virus; Gastro-enteritis - viraal; Maaggriep; Diarree - viraal; Dunne ontlasting - viraal; Maagklachten - viraal.

Mensen met buikgriep kunnen gember consumeren door gembercapsules te nemen, ginger ale te drinken of een stuk gember te kauwen. De slokdarm, maag, dikke en dunne darm, geholpen door de lever, galblaas en pancreas zetten de voedingscomponenten van voedsel om in energie en breken de niet-voedende componenten af in afval dat moet worden uitgescheiden. De meest gebruikelijke manier om virale gastro-enteritis te ontwikkelen, vaak maaggriep genoemd, is door contact met een geïnfecteerde persoon of door besmet voedsel of water te consumeren. Iedereen met symptomen van buikgriep mag niet naar school of werk gaan, omdat de aandoening meestal besmettelijk is.

.