Waarom zou een stoma op een persoon worden uitgevoerd?

Het is meestal nodig omdat een probleem ervoor zorgt dat de dikke darm niet goed werkt, of een ziekte een deel van de dikke darm aantast en het moet worden verwijderd. Het uiteinde van de dikke darm (dikke darm) wordt door deze opening in de huid gebracht om een stoma te vormen.

Waarom zou een stoma op een persoon worden uitgevoerd?

Het is meestal nodig omdat een probleem ervoor zorgt dat de dikke darm niet goed werkt, of een ziekte een deel van de dikke darm aantast en het moet worden verwijderd. Het uiteinde van de dikke darm (dikke darm) wordt door deze opening in de huid gebracht om een stoma te vormen. Een colostoma is een operatie waarbij 1 uiteinde van de dikke darm (deel van de darm) door een opening in de buik wordt geleid. De opening wordt een stoma genoemd.

Een zakje kan over de stoma worden geplaatst om uw poep (ontlasting) op te vangen. Er zijn veel redenen waarom u een stoma nodig heeft. Veelvoorkomende redenen zijn darmkanker, blaaskanker, inflammatoire darmaandoening (ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa), diverticulitis of een obstructie van de blaas of darm. Een stoma kan tijdelijk of permanent zijn, afhankelijk van de oorzaak.

Als uw dikke darm, rectum of anus niet goed werkt, kan een operatie een andere manier creëren om afval uit uw lichaam te verwijderen. Een colostoma zorgt ervoor dat uitwerpselen en gas uw lichaam via de stoma kunnen verlaten. Veel mensen dragen gewoon altijd een colostomiezakje om poep te vangen als het eruit komt. Dit is gemakkelijk te doen, omdat moderne colostomiezakjes discreet zijn en onder bijna elke soort kleding kunnen worden gedragen.

Mensen die dalende of sigmoïde colostomieën hebben gehad, waardoor een groot deel van hun dikke darm intact blijft, kunnen mogelijk voorspellen wanneer ze een stoelgang zullen hebben en in die tijd alleen een zakje dragen. Ze kunnen mogelijk ook regelmatige stoelgang veroorzaken door middel van een proces dat colostomie-irrigatie wordt genoemd. Door dagelijks tijd te besteden aan het opruimen van hun darmen met water, kunnen mensen tussen de irrigaties zonder zak gaan. Colostomie is een chirurgische ingreep waarbij het ene uiteinde van de dikke darm naar buiten komt via een opening (stoma) in de buikwand.

Krukken die door de darm bewegen, lopen door de stoma af in een zak die aan de buik is bevestigd. Preoperatieve en postoperatieve stoma-educatie is van cruciaal belang omdat patiënten hun stoma beter kunnen beheren en zich kunnen aanpassen aan het leven met een stoma. Terwijl u herstelt in het ziekenhuis, zal een stomaverpleegkundige u laten zien hoe u voor uw stoma moet zorgen, inclusief hoe u de zak moet legen en vervangen. Een darmstoma is een van de meest voorkomende chirurgische ingrepen, waarbij exteriorisatie van de dunne darm of de dikke darm door de voorste buikwand wordt uitgevoerd.

Wanneer u zorgt voor een cliënt die met een stoma leeft, moet u hem mogelijk helpen het stoma-apparaat leeg te maken en te vervangen en rode vlaggen te identificeren. Een colostoma is wanneer een deel van uw dikke darm of dikke darm wordt doorgetrokken van een incisie op uw buik om een stoma te vormen. Omdat het zo gewoon is, zijn er tegenwoordig verschillende gespecialiseerde producten op de markt om stoma's te helpen normaal en discreet met hun stoma te leven, waaronder verschillende soorten stomazakken, ondergoed en badkleding. De chirurg knipt vervolgens de lus af en plaatst de twee open uiteinden naast elkaar in uw buikopening, waardoor twee uiteinden van de stoma ontstaan.

De hernieuwde interesse in stomavorming zorgt voor de beste patiëntenzorg en verbetert de prestaties van het team. U kunt meer te weten komen over colostomiechirurgie en het behandelen van een stoma bij de Australian Council of Stoma Associations of op de website van Bowel Cancer Australia. Momenteel wordt de darmstoma beschouwd als een van de meest gebruikelijke levensreddende noodprocedures die wereldwijd worden uitgevoerd. De eerste geregistreerde darmstoma werd in 1879 gemaakt door de Duitse chirurg Baum om een obstructief coloncarcinoom af te leiden.

Bij een eindcolostoma wordt 1 uiteinde van de dikke darm door een snee in je buik uitgetrokken en aan de huid gehecht om een stoma te creëren. In de tweede fase wordt de enterocutane anastomose uitgevoerd met behulp van beten van de dikke darmwand en huidbeten op de huid rond de stoma. Je hebt één stoma voor poep om eruit te komen, en als je je anus nog intact hebt, voer je slijm af via je anus in plaats van een stoma. Beide kunnen eindostomieën zijn - waarbij de darm wordt verdeeld, waarbij het proximale deel wordt gebruikt om de stoma te vormen, terwijl de periferie in de buik blijft als een stronk met het uiteinde gehecht - of lusstomieën, waarbij de antimesenterische wand van de darm gedeeltelijk is verdeeld.

.