Plas en poep je in een colostomiezak?

Na uw operatie zullen uw urine (plas) en ontlasting (poep) uw lichaam verlaten via uw natte colostomiestoma. Uw urine stroomt uit uw nieren, via uw urineleiders, en uit uw lichaam via uw urineomleiding.

Plas en poep je in een colostomiezak?

Na uw operatie zullen uw urine (plas) en ontlasting (poep) uw lichaam verlaten via uw natte colostomiestoma. Uw urine stroomt uit uw nieren, via uw urineleiders, en uit uw lichaam via uw urineomleiding. Het zal even wennen om op een andere manier naar de badkamer te gaan. Na de operatie komt uw ontlasting via de stoma naar buiten en wordt deze in een wegwerpzak geleegd.

Na uw operatie zal ontlasting of urine uit uw stoma wegvloeien in een zakje of zak. Een vesicostomie is waar de blaas door een kleine opening rechtstreeks op het oppervlak van de buik wordt omgeleid. Deze operatie wordt alleen uitgevoerd bij baby's waarbij de nieren onder druk staan en het risico lopen op beschadiging. Een zak is niet nodig omdat de urine rechtstreeks in de luier wordt afgevoerd.

Dit is altijd een tijdelijke stoma. Een stoma is een operatie waarbij een tijdelijke of permanente opening in de huid wordt gemaakt, een stoma genaamd. Een stoma is een pad van een inwendig orgaan naar de buitenkant van uw buik. Een colostoma begint in de dikke darm en een ileostoma begint in de dunne darm.

Ze helpen allebei vast afval en gas het lichaam te verlaten zonder door het rectum te gaan. Een urostoma helpt urine het lichaam te verlaten zonder door de blaas te gaan. Bij alle stoma wordt het afval meestal verzameld in een zakje dat aan de buitenkant van uw lichaam wordt gedragen. Hoe vaak je poept of plast, hangt af van wat je eet, het soort procedure dat je hebt ondergaan en je badkamerpatronen vóór de operatie.

Dit is een chirurgische opening in je buik waardoor poep of plassen je lichaam kan verlaten en zich in een zak of zakje kan verzamelen.